25 Haziran 2015 Perşembe

Dijital Kale / Dan Brown / Kitap Yorumu






Kitabın Adı :  DİJİTAL KALE 
Orjinal Adı: DIGITAL FORTRESS

Kitabın Yazarı :  Dan BROWN 

Kitabın Yayınevi :  ODTÜ 

Basım Tarihi :    1998

Sayfa Sayısı :    435

Tür :    Macera, Gerilim

ARKA KAPAK YAZISI

Ulusal Güvenlik Teşkilatı dünyanın kaderini değiştirecek ve dijital ortamdaki tüm şifreli metinleri bilecek özel bir bilgisayar üretir. Ne var ki, günün birinde bu özel bilgisayar karşılaştığı esrarengiz bir şifreyi çözemez. Ve kriptoloji uzmanı, zeki ve güzel Susan Fletcher göreve çağrılır. Genç kadın korkunç bir gerçekle yüzleşir. Silahlarla ya da bombalarla değil, Amerika Birleşik Devletlerinin en güçlü haber alma örgütü olan Ulusal Güvenlik Teşkilatı çözülemez bir şifreyle rehin alınmıştır.

Sırlar ve yalanlar fırtınasına yakalanan Fletcher inandığı teşkilatı kurtarma savaşı verir. Dörtbir yandan ihanete uğrayan güzel kadın yalnızca ülkesini değil, kendi canını ve sevdiği erkeği de kurtarmaya çalışır...



Benim Yorumum:

Okudugum ilk Dan Brown kitabıydı.
Kitap gayet sürükleyiciydi. Merakla okudum. Yazarın diğer kitaplarını da okumayı düşünüyorum.
Benim puanım: 8/10

Spoiler Başlıyor

Eleştiri: Bir şeyi kurtarmak için (ne oldugu onemli değil) neden hep son dakikaya kadar beklenir bilmiyorum. Hatta son saniyeye kadar. Bu bütün amerikan kahramanlık olaylarında böyledir. Bomba varsa son saniye dogru kablo bulunur, ölüm varsa son saniye kurtunur, uçak düşecekse son saniye müdahale edilir ve kitabımızdaki gibi patlamak üzere olan veriler kurtarma şifresi son saniyeye kadar bulunamaz ve o meşhur son saniyede mutlu sona ulaşılır. Bu durum çok baydı ve artık şaşırmıyoruz haliyle, biliyoruz ki son saniye olay çözülecek. Yani sonu şaşırtmadı.

Beğeni: Herkesin yüzügün içinde şifre yazdıgını düşünüp yanlış ipucuna yönelmesi, okuyucuyu da o yöne çekti ve gerçeğin çok daha basit olması şaşırttı. Dan Brown bu kısımda ipleri güzel bir şekilde ele almış.

Spoiler Bitti

Ve kitabın sonundaki şifre:

 85 56 3 105 114 105 21 125 125 125 105 2 105 105 48 36 

GÖZÜMÜZ ÜSTÜNÜZDE 

İYİ OKUMALAR:)

7 yorum:

  1. Merhaba, seni bir mime etiketledim, umarım yaparsın. ^^
    http://kitapgibisevilesi.blogspot.com.tr/2015/06/o-mu-bu-mu-konu-kitap-m-bana-bunlarla.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu nedir bilmiyorum ben:)

      Sil
    2. Ben seni mimlediğimde sen de sayfanda bu soruları cevaplıyorsun ve cevaplaması için başka birini etiketliyorsun, bu böyle gidiyor. ^^

      Sil
  2. İadeyi ziyarete geldim sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. En yakın zamanda okumak Istecegim tür den bir kitap teşekkürler :)

    YanıtlaSil