12 Şubat 2017 Pazar

Andre Gide - Dar Kapı



Ne de kompozisyon yapmışım:)


Kitabın Adı :Dar Kapı 
Orjinal Adı :La Porte Etroite 
Sayfa Sayısı :160 
Yazarı :Andre Gide 
Tür :Dünya Klasikleri-Aşk 
İlk Basım :1909 

Yorumum:


Merhabalar…

Okumaya klasiklerden devam ediyorum. Okudugum ilk Andre Gide kitabı idi.

Kitap Kuzenine aşık olan Jerome tarafından anlatılan bir aşk hikayesi idi. Kuzeni Alissa da Jerome a aşık fakat kendince bazı sebeplerden dolayı Jerome ile evlenmeyi istemez. 

Yani bilemedim, gereksiz bir dram sezdim romanda.. Tamam bende pek kolay beğenmiyorum kabul! Alışıldık geldi. Andre Gide’nin de gercek hayatta kuzeniyle evlenmiş olması acaba diye sordurdu. Acaba kendini mi anlatmış. Birde bazı yerlerde eleştiriler sezdim. Mesela populer kitaplar hakkında… Tabi o dönemin populeri su an kült olmuş olabilir :)

Çok uzun yorum yapmayacağım ama beklediğimi bulamadım. Kötü denemez fakat sadece aşk işlenmiş. Edebi açıdan da okumaya değer mi bilemedim. Nobel ödülü alan bir kitap ben mi anlamadım acaba diyeceğim ama .... Okuyun siz karar verin. Hatta tartışalım :)

Merak edenler için; umarım beğenirsiniz kitabı..

Keyifli Okumalar Diliyorum…

Klasiklerden devam edeceğim…



ARKA KAPAK YAZISI ŞÖYLE;


Hayatın biricik anlamı olacak kadar derin bir aşkın trajediye dönüştüğü Dar Kapı'da sorgulanan, erdeme giden yolun zorluğudur. Jerome bütün erdemlerini aşkıyla ayakta tutarken, Alissa gerçek erdemin her şeyden arınmış olması gerektiğine inanır.

Fedakârlık nedir, insan aşk için nelerden vazgeçer? Peki ya ilahi aşk?.. Saflık için, Tanrı'ya tertemiz geri dönmek için, erdem olarak kabul edilen değerleri korumak için insan hayatını verebilir mi?

Dar Kapı, tercihlerini zor olandan yana kullananların yaşadığı ruhsal fırtınalarını gözler önüne sererken, Nobel Edebiyat Ödüllü André Gide, çarpıcı üslubuyla okuru derinden etkiliyor.
(Tanıtım Bülteninden)

2 yorum:

  1. Çok fazla aşk içeren kitapları okuyamıyorum ama yine de bir bakarım.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba blogunuzu inceledim ve takibe aldım çok güzel içerikler paylaşıyorsunuz. Bende blogumu takip eden ve yorumluyan herkese dönüş yapıyorum >> Bloguma göz atın isterseniz ; https://www.cihan7.com

    YanıtlaSil