15 Aralık 2016 Perşembe

BİLİNMEYEN BİR KADININ MEKTUBU





Kitap adı: Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu
Orijinal Adı: Brief einer Unbekannten
Yazar: Stefan Zweig
Yayınevi: İş Bankası Kültür Yayınları
Sayfa Sayısı: 68
Tür: Uzun Öykü, Aşk



Yorumum:


Merhabalar…

Kısacık bir kitapla karşınızdayım. Elinize aldığınızla bitirmeniz bir olacaktır.

Bu kitabı bir yerde beklemek zorunda iken bir kitapçıdan aldım, yanımda kitabım yoktu boş durmak istemedim. İyiki de almışım. Yukarıdaki fotoğrafı da beklerken çektim zaten.

Kitabı okurken düşündüğüm şey “bu nasıl aşktır be kadın” oldu:)

Kitap bir mektuptan oluşuyor ama mektubun içine sığdırılmış uzun süreyi içeren bir öykü ve derin duygular var. 

Güzel bir uzun öyküydü. Teşekkürler Zweig…

Tavsiye eder miyim?

Tabi kiii…Çok derin bir aşk var içinde.

İyi Okumalar…


Arka Kapak Yazısı

Stefan Zweig Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu (Brief einer Unbekannten) adlı uzun öyküsünü 1920'li yılların ilk yarısında kaleme aldı. Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu'nun kadın kahramanını sadece uzun bir mektubun yazarı olarak tanıyoruz. Kadının hayatı boyunca sevmiş olduğu erkek için kaleme aldığı bu mektubun "gönderen"inin adı yoktur. Mektubun başında tek bir hitap vardır: "Sana, beni asla tanımamış olan sana". Kadın büyük tutkusunu hep bir "bilinmeyen" olarak, yani tek başına yaşamaya razıdır, bu aşk öyküsünde "taraflar" değil, sadece tek bir "taraf" vardır. Böylesine, gerçek anlamda aşk denilebilir mi? Zweig okurunu, bir kez daha, insan psikolojisinde eşine pek rastlanmayan bir yolculuğa davet ediyor. Bu yeni yolculuğun sonunda "mutlak aşk" kavramının şimdiye kadar bilinmeyen kıyılarına varmayı amaçlamış olması da bir ihtimal!

3 yorum:

  1. ÖNEMLİ DÜZELTME : YA OF İNANAMIYORUM! inanamıyorum çünkü ilk kez blogda şöyle ciddi bi etkinlik ypaiyim dedim elime yüzüme bulaştırdım aferin bana! yorumlarda albert camuları falan görünce dedim noooluyoruz ya? arkadaşlar bu etkinlik 2016nın en iyi kitabı yani kitabın 2016 yılında çıkmış olması gerekiyor, bu nedenle yorumlarınızı ona göre yapın, 1980lerde çıkmış ya da 2010larda çıkmış kitapları yazmayın. ya aslında ben yazımda güzel anlattım acaba yanlış mı anlaşıldı ay ay neyse hadi hadi tekrar yazın bu yılın kitabı olsun ama he :))))

    YanıtlaSil
  2. Bir solukta okuduğum mükemmel kitaplardan bir tanesiydi benim için.

    YanıtlaSil