12 Aralık 2016 Pazartesi

John Steinbeck*iNCİ







Kitap adı: İnci
Orijinal adı: The Pearl 
Yazar: John Steinbeck
Yayınevi: Remzi Kitapevi
Sayfa Sayısı: 100
İlk Baskı: 1947
Tür: Uzun Öykü


Yorumum:



John Steinbeck’in okuduğım üçüncü kitabı İNCİ. Diğerleri FARELER VE İNSANLAR (ki bu kitap müthişti) diğeri AL MİDİLLİ (bana hitap etmemişti.)

Uzun öykü şeklinde kurgulanmış güzel bir eserdi. Zaten MEB ‘in 100 temel eser arasında yer alıyor. Yani çoktan okunmuş olması gereken kitaplardandı. İlkokul yıllarında okunacak ne çok kitap varmış meğer yetiştirememişiz. 

Kitapta yoksul bir balıkçı olan Kino’nun karısı ve bebeği ile yaşama tutunma hikayesini, denizden çıkardığı kocaman ve göz kamaştıran "inci"yi bulduktan sonra içinde yeşeren umudu, insanların ona olan davranış şekillerini ve sonrasında gelişen olaylardan bahsediyor.

Zengin ve fakir arasındaki ayrımı, insanların kişiye özel davranışlarını, iyi ile kötü arasındaki bağlantıyı çok güzel örneklerle betimliyor. 

Kitabın filmi de çekilmiş ama şöyle bi göz ucuyla başlangıcına baktım, o kadar eskiydi ki izlemeyi erteledim.

Sonuç olaraaak kitap herkese tavsiyemdir. İlköğretim için de uygundur.

Puanım: 10/10


İyi Okumalar…


Kitaptan ALINTILAR



"Yoksul insanların açlıktan sonraki düşmanı hastalıktır."



"Düşünce gerçeğin ta kendisidir. İnsan bir defa hayalinde canlandırırsa gerçekleştirmemesi için bir neden yoktur. Hayal belki kolayca saldırıya uğrayabilir ama yok edilemez."





"Doğrudur, insan yetinmek nedir bilmez... Hiçbir şey yetmez ona, daima daha fazla, daha çok ister. İnsanlar, önündekilerle yetinen hayvanlardan ayıran bu özelliği değil midir? Bu hâl onları bütün öteki hayvanların üstüne çıkarmamış mıdır?"

3 yorum:

  1. Benim orta okulda okuduğum bir kitap şimdi de öğrencilerime okumaları için tavsiye ediyorum bence herkes okumalı ben hala hatırlar gibiyim :) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben kucukken okudugum kitapları hiç hatırlamadığım için yeni okumam gerekiyor:) sevgi bizden:))

      Sil
  2. ortaokulda okumuştum ben de :))
    bu arada ben de blogumda yılın kitabını seçiyoruz, sen de yorum yaparsan mutlu olur sevinirim :))

    YanıtlaSil